Naslovna
O nama
Lovište
Događanja
Tekstovi članova
Galerija
Gdje smo
Linkovi
Kontakti
 
Lovačka udruga "Jelen" Mala Kapela

Lovačka udruga „Jelen“ Mala Kapela osnovana je 1999. godine na inicijativu grupe lovaca koje je sakupio pukovnik Josip Tomšić. Ideja o osnivanju udruge javila se nakon završetka Domovinskog rata pa su tako većina članova udruge Hrvatski branitelji. Udruga broji 50 članova, prema odluci Skupštine, te dva člana veterana.
Kako na ovom području Male Kapele nije bilo nikakvih lovno-tehničkih objekata ili su u ratu uništeni pred članstvom je stajao ogroman posao koji je uspješno realiziran pa tako danas udruga raspolaže sa svim objektima koji su predviđeni prema LGO. Drugi veliki posao je bio obnova fonda divljači koji je već zbog spomenutog razloga bio totalno devastiran, tako da se u prvih 4-5 godina radilo na obnovi fonda, a lovovi su bili organizirani tek nekoliko puta godišnje.
Danas se možemo pohvaliti sve većim uspjehom u lovu što je iziskivalo velika odricanja članstva. Iduće godine za 10 godina društva izraditi će se nova Lovno-gospodarska osnova sa stvarnim stanjem u lovištu i tek tada možemo očekivati da će vrijedni lovci naše udruge moći uživati u svome radu.
Kako i što radi LU „Jelen“ Mala Kapela, kako se odnosi prema divljači i njezinom staništu, kako prihranjuje divljač odlučili smo prikazati na našoj Internet stranici obzirom da smo svjedoci pritisaka na lovce od onih koji o tome pojma nemaju. Sve više je natpisa u javnim glasilima gdje se na lovce gleda kao na ubojice, a kad se navede da je u lovište preko zime uneseno 50-ak tona raznovrsne hrane da bi divljač prezimila nitko na to ne obazire pažnju. Nitko ne razmišlja koliko je uloženo truda, novaca i dobrovoljnog rada.


 
 
Copyright © "Picasso design" by Anton Božičević; 2007
Dobra Vam kob.